voor en na

Ervaringsverhalen van onze cliënten

Super dank nog voor het sturen van de voedingslijsten er ging een wereld voor mij open🙉 zoveel als daar op stond heb ik nog nooit gegeten.

Ben drie week geleden direct gestart op de weegschaal kwam van 70.3 na mijn vakantie, had al iets geminderd dus toen ik op die maandag op de weegschaal ging staan was ik 69 kilo.

Sindsdien geen Nutella en andere reepjes meer gehad🤣🤣 chocola was mijn lieveling maar ik mis het niet eens. Ik mis ook niet de chips , ik eet gewoon heerlijk gezond en geen honger! Hoe fijn is dat!

Vanmorgen precies 3 week aan de gang en de weegschaal gaf 66.6 aan.  Ik ga mooi zo door met mijn leefstijl, wil het liefst weer 63 of 64 kilo zijn, maar dat gaat vast lukken!

Heel erg bedankt voor de richtlijnen!

Groetjes Lisette van der Weerd!

16,5 KG AFGEVALLEN - CLIËNT BEREIKT STREEFGEWICHT

16,5 kg afgevallen! En weer bereikt een cliënt het streefgewicht.
Ik wilde graag afvallen maar wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Toen hoorde ik van een collega over Henriëtte Kwant. Een vriendin van haar was daar ook goed mee afgevallen. Ik heb direct een afspraak gemaakt. Ik woog in oktober 2018 89,4 kg en ben in 6 maand tijd 16,5 kg afgevallen.
Ik heb geen eetbuien meer en voel me fitter. Door de begeleiding en tips is dit goed vol te houden. Inmiddels ben ik op mijn streefgewicht van 72 kg. 
Ik ga nog lekker even door zodat ik mooi op mijn streefgewicht blijf.
Je ziet er prachtig slank. Top.  (Henriëtte)

ERVARINGSVERHAAL VAN EEN CLIENT DIE DOOR DE HUISARTS WERD DOORVERWEZEN NAAR ONS

Hierbij het ervaringsverhaal van een zeer lieve en positieve cliënt die heel rustig aan steeds verder komt. Haar grootste winst is is dat ze rust heeft gekregen in haar eetgewoonten.
Ik ben 50 jaar en kamp al heel erg lang met te veel gewicht.
Augustus 2018 was het genoeg! Er moesten hoognodig de nodige kilo’s af. 
Maar hoe? Er zijn duizenden dieetprogramma’s wat niet echt bij mij past.
Via de huisarts kwam ik in contact met Henriëtte en haar team.
Ik kon snel aan de slag met een op maat gemaakte eetplan met gewoon, goed en gezonde voeding.
Eigenlijk at ik altijd al op deze manier maar dan wel aangevuld met verkeerde keuzes.
Nu kan ik nog steeds alles eten maar dan wel in de juiste verhoudingen.
Hierdoor ben ik meer verzadigd en eet ik minder calorievolle voeding.
Niet altijd makkelijk voor een lekkerbek als ik! Af en toe schiet ik weer naar mijn oude gewoonten.
Dan spreek ik mijzelf toe en keer weer terug naar dit eetplan. 
Daar ben ik heel blij mee!
Op dit moment val ik rustig af, maar het zet wel door. Ook ben ik al de nodige centimeters kwijt.
Ik vind het veel belangrijker dat ik voor mijzelf iets gevonden heb wat op langere termijn wel werkt.
Ik eet gezonde voeding, in ruime mate waardoor ik verzadigd ben en mij beter voel.
Er zijn heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn voor het hele gezin.
Met vriendelijke groet, Brigitte.

MIRJAM BEREIKT HAAR STREEFGEWICHT 22,2 KG ERAF - MAAGVERKLEINING ? ECHT NIET

22,2 kg afgevallen in precies 1 jaar tijd.En wat heeft ze het goed gedaan, en wat ging het haar gemakkelijk af. Er was haar geadviseerd om eens na te denken over een maagverkleining, maar dat wilde ze niet. Gelukkig is ze bij ons terechtgekomen en mochten wij haar helpen om gezond af te vallen. 
Heerlijk met normaal eten en volkoren producten. Vanaf de 1e dag tot en met nu heeft ze steeds 2000 kcal. per dag genomen; en hierdoor komt ze ook niet snel weer aan.
De BMI: 8,2 punt lager
Vetpercentage: 7,6% gedaald
Spiermassa: verhoogd met 3,2%
Van harte gefeliciteerd Mirjam, wat heb je het goed gedaan. Een grote pluim van mij.
Je gaat nog even verder met afvallen, maar wat zie je er nu ook al goed uit.

RIANNE, NU AL 15,2 KG LICHTER

Al 15,2 kg afgevallen en nog maar 4 maanden bezig.Rianne krijgt begeleiding van Lucia, maar zie hieronder het verhaal van deze topper.
Hallo allemaal
Mijn naam is Rianne de vries
Sinds 19 oktober 2018 ben ik bezig met afvallen en mijn levensstijl te veranderen.
Heel wat dieeten geprobeerd maar alles wat ik deed voelde niet goed en was ik vaak na 3 weken al weer flauw van.
Ik hoorde om me heen dat mensen heel veel baat hebben bij de steun van henriette en collegas, dus de stoute schoenen aan getrokken en mezelf een schop onder de kont gegeven en me aangemeld
Ik merkte aan mijn kleding dat ik steeds beetje bij beetje groeide en op een gegeven moment was de maat vol.
Zelf nooit echt bij stil gestaan van hoe ongezond ik eigenlijk leefde .. Ik stond op met cola en ging naar bed met cola.. Toen ik het intake formulier ging invullen en moest opschrijven wat ik een hele week at schrok ik toch wel heel erg.. Tijd voor verandering
Ik ben nu dus inmiddels 4 maand bezig en nu al 15.2 kilo afgevallen
Het is echt ontzettend goed vol te houden, heb totaal geen honger gevoel meer en ik mag nog steeds gewoon lekker eten en verheug me altijd op mijn speculaasjes 's avonds haha
Ook was het bij ons ieder weekend vaak raak met van allerlei lekker hapjes op tafel.. Ook dit kan nog steeds maar wel door bewuste keuzes te maken
Het stimuleert mij heel erg dat ik eens in de zoveel tijd op de weegschaal ga en echt ontzettend goed word begeleid
Echt ik kan dit iedereen die met zijn of haar gewicht worstelt aanraden, het voelt zo lekker om af te vallen en steeds weer nieuwe kleren te kunnen shoppen omdat ze te groot worden😃
Heerlijk deze levenswijze! Ik heb nu al een stuk meer energie en zit al weer veel lekkerder in mijn vel.
Ik ben er nog lang niet, wil nog minstens 28 kilo of meer eraf maar het begin is er en het is echt totaal niet vervelend

JOLIEN, IN 3 MAANDEN TIJD AL 9.2 KG AFGEVALLEN

Al 9,2 kg afgevallen.Dit in 3 maanden tijd en inclusief de feestdagen.
Lees het ervaringsverhaal van deze topper!
Ik ben Jolien Dijck,
Begin november ben ik voor het eerst bij Henriette Kwant geweest.
Ondanks dat de feestdagen er tussen zaten (nee zeggen tegen allerlei lekkere dingen), ben ik inmiddels 9,2 kilo afgevallen.
Hiervoor heb ik al verschillende diëten geprobeerd. Vaak was het honger leiden en binnen no time zaten de kilo’s er ook weer bij.
Bij het voedingspatroon wat ik nu volg hoef je geen honger gevoel meer te hebben, en er is veel afwisseling en variatie en ook nog erg lekker. 
Eigenlijk heb ik niet het gevoel dat ik op dieet ben, het is gewoon veranderen van je eigen eetpatroon. 
Je mag ook heel veel dingen wel eten, wat ik heel fijn vind is dat ik ‘s avonds een lekker stukje 70% chocolade mag als tussendoortje. 
Met mijn 2000 Kcal op een dag, voel ik me heel goed bij dit patroon en ben ik blij dat ik deze stap heb genomen.
Mijn start gewicht was 85,1 kilo, te zwaar dus, na de eerste week was ik al 2,4 kilo kwijt. Dit was voor mij zo’n motivatie, dat ik gewoon weet dat ik mijn eind doel van 68 kilo ga halen. 
Ik voel me ook fitter bij dit voedingspatroon, voor dat ik begon had ik vaak last van mijn maag, net of hij dingen die ik at niet kon verdragen. Sinds ik begonnen ben met veranderen van mijn eetpatroon heb ik nog geen last van mijn maag weer gehad. Door anders te eten, maar ook anders te koken, geen zakjes en pakjes meer maar alles vers, voel ik me veel beter.

WIJA NU 25 KG AFGEVALLEN

Streefgewicht behaald! 25 kg afgevallen!
​
Herinnert u zich Wija nog? Vol trots vertelde zij in juni hoe blij ze was met het tot dan toe behaalde resultaat. En nu is zij inmiddels op streefgewicht. In een tijd van zo'n tien maanden viel zij ruim 25 kg af!
Haar vetpercentage en spiermassa zijn keurig binnen de normen en ook haar visceraal vetniveau (orgaanvet) is door de volharding in haar gezonde eetpatroon gedaald naar gezonde waardes. Het mooie is dat het Wija totaal geen moeite kost om gezonde keuzes te maken door de kennis die ze inmiddels heeft verkregen over voeding en vulling. Bovendien voelt ze zich er superfit bij.
Zowel cliënt als coach zijn superblij met het behaalde resultaat.
Samen op weg naar een gezonde toekomst!

WIJA 15,2 KG AFGEVALLEN

15,2 kg afgevallen
Steeds weer wilde ik op dieet, maar stelde het telkens ook weer uit. Totdat ik mijn neefje trof en die was inmiddels al heel wat kilo’s kwijt! Van hem hoorde ik dat hij naar Gewichtsconsulente Henriette Kwant ging. Daar had ik ook al veel over gelezen, maar nu zag ik de resultaten van mijn neefje. Direct diezelfde dag nog belde ik met Henriette en ik kon vervolgens terecht in Emmen, in het pand van “Zorg van de Zaak”. Daar ontmoette ik gewichtsconsulente Marieke Snijders, tijdens mijn intakegesprek.
Sinds die dag, veranderde mijn leven wat eten, koken en slechte gewoontes aan ging! Dat was op 5 februari 2018. Mijn startgewicht was 95.4 kg en ook de andere metingen waren aan de hoge kant dus het was écht nodig dat er iets ging gebeuren met mij.
Na mijn eerste consult (een week nadat ik begonnen was met het eetschema) had ik er al 2.1 kg af, en dat gaf mij moed. Nu, na mijn 9e consult ben ik 80.4kg, dus inmiddels al 15.2 kg lichter!

Heerlijk en gezond eten, en geen dieet volgen, want zo zie ik dat. Ik eet veel meer dan voorheen, maar anders. Alles lekker zelf maken, geen pakjes en zakjes, maar vers. En ook nog geregeld heerlijke recepten. Wat voel in mij heerlijk, veel meer energie en alles gaat weer veel gemakkelijker. Zelfs mijn man vind het geweldig om op deze manier af te vallen! Ook kom ik inmiddels niet meer iedere week maar eens in de maand voor controle.
Wija

 

13 KG AFGEVALLEN, HET VERHAAL VAN JAN NA EEN KNIEOPERATIE

Mijn naam is Jan. In 2017 ben ik een tijd bij huis geweest in verband met een knie operatie. 
Hierdoor had ik weinig ritme en veranderde mijn eetpatroon/levensstijl.
Ik was er klaar mee en zocht in januari 2018 hulp bij de praktijk van Henriëtte, bij Lucia.
Dit was een goede keus. Ik kan het geen dieet noemen maar gewoon een verandering van je levensstijl. Het is goed vol te houden en je eet gezond en gevarieerd.
Ik ben in totaal al 13 kilo afgevallen.
Ik zit daardoor nu goed in mijn vel, veel meer energie en ik voel me veel fitter.

12,0 KG AFGEVALLEN, HET LEUKE VERHAAL VAN GEA

Hallo,
Henriëtte vroeg me vorig week of ik mijn gevoel op papier kon zetten..
Eh Ja, denk het wel, zei ik. Hieronder mijn verhaal.
Drie jaar geleden heb ik besloten om de knoop door te hakken. Er moest iets gebeuren. Ik moest afvallen!
Het ging redelijk goed, ik viel af. Dat kon ik merken aan mijn kledingmaat, niet aan de weegschaal want daar durfde ik al heel lang niet meer op.
Tot vorig jaar september, heel langzaam merkte ik dat ik weer begon te groeien.
Huh, hoe kan dat. Ik kreeg niets verkeerd, geen chips, koekjes etc.
Dan maar wat minder brood eten.
Maar nee hoor, broeken gingen strakker zitten, bloesjes strakker. Hoe kan dat??
Ik durfde haast niet meer te eten, en vond het verschrikkelijk. Wat baalde ik van mezelf!
Via via hoorde ik van Henriëtte. 
Zal ik bellen??
Nee, ik wilde het zelf doen en durfde ook eigenlijk niet.
Want dan moest ik natuurlijk ook op de weegschaal…
Na nog een aantal weken te hebben aangemodderd , heb ik toch maar gebeld.
Na ons gesprekje mocht ik al snel op afspraak langs komen.
Er moest van te voren wel een voedingsanamnese ingevuld worden.
Op de eerste afspraak werd al snel duidelijk dat ik wel wat weinig at..
Aan de hand daarvan kreeg ik na een aantal dagen mijn voedingsschema via de mail binnen.
Ik viel zowat achterover!
Moet ik dit allemaal eten? Zou ze me verkeerd begrepen hebben? Ik wil toch afvallen, niet groeien!
Jeejj 5 boterhammen op een dag, crackers, volle yoghurt en zelfs Griekse yoghurt och komt dit wel goed???
En wat moet ik veel aardappelen😲
Na een paar dagen begon ik te wennen, eerst ontbijt, dan tegen 10 uur, 12 uur, om 15.00 dan avondeten en ’s avonds ook nog.
Tjonge wat was ik vol..
Na een week moest ik weer terug.
En oh wat was ik bang, dit was echt niet goed gegaan. Hier kan ik toch niet van afvallen?
Na even gesproken te hebben, hoe het me die week is vergaan, kwam daar het moment van de waarheid.
Ik moest op de weegschaal.
Ik durfde niet te kijken… echt niet!
Heb je al gekeken, vroeg Henriëtte. 
Nee tuurlijk niet. Ik durf niet.
Kijk maar, zei ze heel geruststellend.
Het is goed.
Zal Ik?
Ik kijk en kijk. En kijk nog een keer.
Echt??
Nee, dit kan niet.
Ja hoor zei Henriëtte het is toch zo.
Vier kilo eraf!
Ik kon haar wel om de nek vliegen..
Niet gedaan, maar oh wat was ik blij en verbaasd.
Hoe kan dit?
Mijn stofwisseling werkte waarschijnlijk niet zo goed meer doordat ik steeds minder at.
Nu werd mijn lichaam weer aan het werk gezet.
De eerste weken had ik het zo koud. Echt niet normaal, ik lag ‘s avonds te bibberen op de bank.
Dat is nu gelukkig over.
Na de eerste week gaat het nog steeds supergoed. Inmiddels ben ik 12,9 kg kwijt.
In mijn taille al 13,5 cm.
En dat terwijl ik pas halverwege Maart ben begonnen.
Ik voel me goed, ik krijg meer zelfvertrouwen. Durf zelfs een jurkje aan. 
Ook durf ik de weegschaal weer 
onder de ogen te komen.
Natuurlijk vind ik het nog steeds spannend en vertrouw ik het nog niet helemaal. Want je moet best veel eten om af te vallen, maar het werkt.
Weg met de crash diëten, koolhydraatarm, punten tellen, shakes etc etc.
Gewoon goede voeding en met regelmaat eten. Dat werkt bij mij en ik hoop voor velen. 
Ik ga door, dit is pas het begin.
En samen met Henriëtte ga ik mijn doel halen.
Groetjes Gea

20 KG AFGEVALLEN, BINNEN 5 MAANDEN OP STREEFGEWICHT

Bijna 20 kg afgevallen.
Jeroen Koopman heeft zijn streefgewicht bereikt.
Hij is in totaal 19,5 kg afgevallen.
zijn BMI is gedaald van 30,4 naar 24,7 en staat nu mooi in de gezonde zone.
De buikomvang is 17 cm afgenomen.
 
Jeroen was al wat langer aan het tobben met zijn gewicht, ook zelf al wat kilo's afgevallen, maar toen lukte het niet meer. Bij ons gestart met de juiste calorieën en met een bepaalde opzet van eten en drinken, en het pakte geweldig uit: hij ging weer afvallen.
Jeroen heeft zich er heel erg goed aan gehouden en daardoor ook dit succes. Half november begonnen en nu 5 maanden later op het streefgewicht. En wat ook leuk is, is dat hij ondertussen ook wat meer groente en fruit lust.

AL 22 KG MINDER, GEFELICITEERD SIMONE

Simone Alting heet ze, en wat doet ze het goed. (heeft ze zelf niet eens in de gaten, maar dat vertel ik haar wel)
Vanmorgen heeft ze wederom een subdoel bereikt, bijna 22 kg is eraf. Haar vetpercentage is met 5% gedaald en dat is supergoed. Ook haar buikomvang is flink verminderd, daar is maar liefst 17,5 cm af.
Gefeliciteerd Simone, ik ben heel erg trots op jou en ik ben vast niet de enige. Hopelijk komen er nog veel meer van die complimentjes dat je er elke keer weer slanker uitziet!
Op naar het volgende doel.

STREEFGEWICHT BEREIKT, GOED GEDAAN ELSBETH

Elsbeth is vorig jaar augustus bij ons begonnen en vandaag heeft zij haar streefgewicht gehaald. 
Elsbeth heeft een druk leven, maar ze heeft haar voedingsadvies hier goed aan aangepast. Wij hebben haar op 1770 kcal. per dag gezet en dat heeft ze tot en met vandaag steeds genomen. Nu zij op haar streefgewicht staat, moeten deze kcal. iets omhoog omdat ze anders verder gaat met afvallen. 
Ook hier weer hetzelfde verhaal: gewoon eten en drinken, en gewoon met die belangrijke complexe koolhydraten. 
Haar vetpercentage is met 5,8% gedaald; het eten van vezels van volkoren granen helpt hier altijd bij. Haar BMI is met 5,1 punt gedaald, ook heel erg fijn dit. En haar buikomvang is met 13,5 centimeter afgenomen.
Ontzettend goed gedaan Elsbeth. Jij hebt je er steeds heel erg goed aan gehouden en dan zijn deze resultaten jouw beloning.

9,6 KG ERAF IN 2 MAANDEN TIJD

Na jaren diëten van Sonja Bakker tot herbalife hoorde ik van een collega over gewichtsconsulente Henriëtte Kwant, genoeg eten, geen hongerlijden en afvallen. Dat sprak me wel aan. Na wat contacten op en neer opperde Henriette dat ze het gevoel had dat Lucia goed bij mij zou passen als consulente en gelijk had ze! We konden het goed vinden, niet dat dit het allerbelangrijkste was natuurlijk, dat is het afvallen, maar het is wel mooi meegenomen.
 
Dinsdag 12 december had ik mijn intakegesprek bij Lucia, we namen een vragenlijst door en moest ik op de weegschaal en werden er wat maten opgemeten. Oeps.. 118.5 kilo's. Even de neus op de feiten! Mijn valkuil is de avond, een zak chips gaat er helemaal aan. Ook dacht ik altijd dat als ik aan het "lijnen" ben en dan iets lekkers eet, het alweer verknald was. Ik kreeg het eetschema voordat ik ging beginnen op 2 januari 2018. Ik had er zin in, want het eetschema zag er goed uit! Niks diëten, gewoon lekker (en normaal) eten en bovenal genoeg, ik heb nog geen hongergevoel gehad. Geen ingewikkelde menu's en ook manlief en de kinderen eten gewoon mee. En wat voor mij goed helpt is dat ik elke avond nog iets lekkers mag. Van een stukje chocolade tot een stukje kaas.
De laatste weging was 9 februari en toen woog ik 108.9 kilo, dat betekent dus 9.6 kilo eraf in bijna 2 maanden, heerlijk toch. Ik ga fijn door!

HIER WORDT MIJN LICHAAM VROLIJK VAN, HET VERHAAL VAN WILMA

Ik kon niet wachten dat ik op consult kon komen bij Henriëtte Kwant!
Ik heb veel geprobeerd, koolhydraat arm, en meer!
Maar ik was op zoek naar iets wat ik mijn levenslang vol kan houden op gezonde en verantwoordelijk manier!
Ik kan zeggen dat ik die heb gevonden !
Ik had veel pijn aan handen en voeten (gewrichtspijn).
En na een week het schema te hebben gevolg, van wat ik mag eten en dat is veel meer als wat ik gewend was te eten, voelde ik de pijn met 80% minder. Minder pijn medicatie !
En ik heb weer volop energie! Dit noem ik geen dieet maar een betere voedingspatroon ! En geen maagzuur meer!!
Na de eerste week, en voor mijn doen veel gegeten en geen honger gevoel, toch even 1.3 kilo eraf en min 3 cm in de taille! Ook die week patat gegeten!
En je hoeft niet apart te koken, het gezin kan gewoon mee eten! Je word bewust van goede voeding en hier word het lichaam vrolijk van !
Wilma Sanders

15 KG AFGEVALLEN, OP STREEFGEWICHT, HET VERHAAL VAN ZEER BLIJE GEESJE

Bijna 15 kg afgevallen.
Een zeer blije Geesje heeft deze week haar streefgewicht bereikt. Lees haar verhaal.
Ik ga vanaf 31 juli naar Henriëtte toe. Ik wilde heel graag afvallen, had al van alles geprobeerd maar het lukte me niet.
Toen gaf iemand mij de tip om dit te proberen.
Het voelde heel vertrouwd en was verbaasd dat je alles mag eten. En alles afwegen en keuzes moet maken. Het is me gelukt om bijna 15 kg af te vallen dat is iets wat ik niet durfde te dromen, omdat je best wel veel mag eten. Voor mij was het echt een knop die om moest. Ben nu op mijn streef gewicht, bedankt Henriette voor het mooie gewicht. En nu volhouden, ben er super blij mee.
​
Geesje Hassing

8 WEKEN BEZIG, 10 KG KWIJT. HET VERHAAL VAN EVELIEN

Mijn naam is Evelien Lanting,
Ik ben 20 november 2017 begonnen bij Henriëtte om een gezonder leefstijl aan te gaan.
Dit gaat ontzettend goed.
Heb een weekschema gekregen met alles wat je moet eten per dag.
Ik schrok hier van omdat ik heel veel mocht hebben, maar dit is heel goed vol te houden.
Ben nu 8 weken bezig en nu al 10 kilo kwijt. Super Blij.
Mijn omvang is kleiner geworden, bmi is gezakt en daar word je erg vrolijk van.
Doordat ik mijn leefstijl heb aangepast gebruik ik geen medicijnen meer voor zuurbranden, ik voel me veel fitter. Ook heb ik geen last meer van hoofdpijn.
Als ik van het werk kwam had ik niet veel fut meer om wat te doen, dat is nu verleden tijd.
Bij mij is de knop omgezet en ga verder om de kilo's kwijt te raken.
Mensen die in twijfel staan om hieraan te beginnen kan ik het zeker aanraden om te doen.
Dit is goed vol te houden ook omdat je alles mag eten en dit resultaat geeft.
Als voorbeeld: Verse groente,aardappels,diverse soorten vis/vlees,volkoren pasta en ook nog een toetje na.
Dus ik zeg doen !!!
Groetjes Evelien Lanting

36 KG AFGEVALLEN, ERVARINGSVERHAAL VAN ERWIN

36 kilo afgevallen
Ervaringsverhaal van Erwin
Hallo allemaal, ik zal me even aan jullie voorstellen! Ik ben Erwin Weitering, 31 jaar, wonende te Emmer-Compascuum. Ik ben werkzaam als zorgkundige in de ouderenzorg voor mensen met dementionele problematieken (Psychogeriatrie), en daarnaast, sinds dat ik al heel wat kilo's ben afgevallen mede dankzij de hulp van Henriette Kwant, het artistiek vak weer vol goede trots en moed ingedoken. Dit heeft geleid tot succes doordat ik sterker in mijn schoenen sta en zekerder van mezelf ben doordat het afvallen zo goed gaat.
Ik ben sinds maart 2017 bij gewichtsconsulente Henriette Kwant terecht gekomen omdat ik het helemaal beu was, ik kon mezelf niet meer zien staan! Heb de telefoon gepakt en Henriette gevraagd om hulp! Hierop volgde al zeer snel de intake en kon het programma worden gestart. Ik kreeg een calorieberekening middels een voedingsschema, en dit werd wekelijk bewaakt door de controle momenten! Wat ik als spannend maar toch ook erg prettig ervaar. Naast het schema leg ik mijn lat iets hoger door naast me te houden aan dit schema, ik veel ben gaan wandelen, wat resulteerde dat ik, op eigen kracht met behulp van Henriette, in een tijd van 6 maanden 36 kg ben afgevallen!! En ik ben daar zo ontzettend trots op!! Dus mensen wilt u afvallen en heeft u net even het duwtje in de rug nodig!! Neem dan echt contact op met Gewichtsconsulente Henriette Kwant en maak snel die afspraak om uw levensstijl zo te creëren dat u zich weer helemaal goed én heel energiek gaat voelen.

15 KG LICHTER EN MINDER TABLETJES, HET VERHAAL VAN RIEKEL

Hierbij het verhaal van Riekel, die al geadviseerd werd om over te gaan van tabletjes voor zijn suiker, naar het insuline spuiten. Riekel greep zelf in en mag nu zelfs de tabletjes laten staan.
Lees het succesverhaal van Riekel die ondertussen 15 kg lichter is.
Veel mensen willen /moeten afvallen maar dan wel graag “leuk”.
Dan is het probleem hoe???
Ik wilde wel afvallen ivm met diabetes maar ik dacht dat ik er was met géén suiker en minder vet eten en meer bewegen en ja het werkte.
Door een ongeval ben ik helaas niet meer in staat om te bewegen zoals ik gewoon was en ja daar sluipt het gewicht weer omhoog niet tot in het begin maar toch.
Mijn “suiker” liep helaas ook weer omhoog waardoor insuline spuiten dichtbij kwam.
Er moest iets veranderen en via een goede kennis die aan het afvallen was met een erg aansprekende manier van omgaan met voeding en ………… géén honger in haar normale dagelijkse leefpatroon. Dit sprak zowel mij als mijn vrouw erg aan.
Via haar positieve verhaal ben ik ook contact gaan zoeken met diegene die haar hierin begeleidt.
Henriëtte Kwant voedingsconsulente.
Wat volgde is een afspraak voor een intake gesprek en dat was 2 mei 2016 welke prettig verliep en er werd een vervolg gesprek gepland die op 23 mei plaats vond en dit was voor ons de aftrap voor het afvallen, een éérste doel was gesteld en een einddoel ook.
Tot zover de weg naar onze kennismaking met Henriëtte (Kwant) en die was vanaf het begin positief.
Mijn vrouw en ik hebben vanaf het begin af steeds samen overlegd wat we gingen eten en het heeft geen dag verveeld (als eten dat al kan).
Gaande weg zijn wij de eerste doelen voorbij en het streefgewicht (einddoel) is ook in zicht
Het is nu 15 oktober en mijn vrouw is 12kg en ik ben 15 kg kwijt, maar wat voor mij het meest positieve is ik ben in dit traject helemaal zonder medicatie voor mijn diabetes (in voortdurend overleg met mijn diabetesverpleegkundige) en mag ook één tablet minder nemen voor mijn hoge bloeddruk.
Voor mijn vrouw heeft dit geresulteerd in het aanpassen van haar cholesterol medicijnen (ook minderen).
Verder is het uitkiezen van kleren weer veel leuker je gaat met een big smile de grote maten voorbij en de keuze wordt ook weer groter.

Groeten van Riekel en Anneke

22,5 KG AFGEVALLEN, SUPERPRESTATIE

Er is weer een super prestatie neergezet!!
22,5 KG AFGEVALLEN in half jaar tijd.
​Cliënt kan goed afvallen, maar ze is er ook helemaal voor gegaan en ze hield zich goed aan haar eetschema enzovoort. Ik maak altijd een advies op maat middels een eetschema. Hierin kan de cliënt precies zien wanneer, hoeveel en wat hij/zij moet eten, maar na de 1e week bepalen ze zelf weer wat ze gaan eten.
Nog enkele cijfers
BMI: 8,5 punt gedaald, ze gaat nog even met afvallen totdat ze onder de 25 uitkomt
Vetpercentage: verlaagd met 11.7%
Spiermassa: verhoogd met 4,5%
Fisceraal vet: 5 punten lager
Taille: 19 cm minder
Buikomvang: 21,5 cm
Zo goed gedaan dit allemaal. Nu op weg naar een goede BMI en dan gaan we het gewichtsbeheersingstraject in. Dit houdt in dat Harma rustig omhoog gaat in calorieën.
Harma, ontzettend goed gedaan. Mijn respect heb je.

12,7 KG ERAF, ER IS WEER EEN STREEFGEWICHT BEREIKT!!

Er is weer een streefgewicht bereikt!!
12,7 kg afgevallen in 2 maanden tijd, een superprestatie.
Nee, het was geen crashdieet, cliënt at en dronk 2621 calorieën per dag.
Maar hij ging er wel helemaal voor, én hij is ook meer gaan bewegen. Op een gegeven moment ging het haast te snel met het afvallen en hebben wij de calorieën wat verhoogd, ook omdat hij de suiker in de koffie liet staan en daardoor ook minder calorieën binnen kreeg.
Hij heeft van mij een weekeetschema op maat ontvangen, en hierin adviseer ik meerdere eetmomenten per dag. Client heeft uit zichzelf het eten nog meer verspreid over de dag, en dat heeft heel erg goed uitgepakt.
Het was in cliënt zijn voordeel dat hij nog nooit met afvallen bezig was geweest, en daardoor zijn stofwisseling (verbranding) nog goed op peil is.
Nu moet hij weer rustig aan de kcal. weer iets verhogen, zodat het afvallen stopt en hij op gewicht blijft.
Enkele cijfers.
Gewicht: 12,7 kg afgevallen
BMI: 4 punten naar beneden
Vetpercentage: 7,1% lager, dit is heel erg goed
Spiermassapercentage: 4% omhoog naar een totaal van 28,2% (dit is heel erg netjes)
*Visceraal vetniveau: 4 punten naar beneden, hij staat hiermee nu in de veilige zone
Buikomtrek: 12,5 cm minder, dit heeft hem geld gekost door nieuwe garderobe aan te moeten schaffen
*vetopslag rond de organen
Heel erg goed gedaan, wederom een cliënt om trots op te zijn.

13 KG AFGEVALLEN EN 14 CM MINDER BUIKOMVANG

13 KG AFGEVALLEN EN 14 CM MINDER BUIKOMVANG.
ER IS WEER EEN STREEFGEWICHT BEREIKT !!
Veel van mijn cliënten doen het goed met het afvallen, er worden streefgewichten bereikt en er wordt meer bewogen. Maar af en toe zit er ook een uitschieter bij die wel heel erg goed gaat. Peter is zo’n voorbeeld. En dan is het niet zo dat hij tig aantal kilo’s moest afvallen, nee er moest 11.6 kg af. Dit moet natuurlijk ook nog wel even gebeuren, maar dat is hem ondertussen ook al gelukt. Nu staat hij al op 13 kilogram.
Op andere fronten scoort Peter ook heel erg goed.
BMI: 3,6 punt omlaag, hij zit nu onder de 25 en dus in de gezonde zone.
Vetpercentage: daling van 9,7%, hiermee zit hij onder de 20% en dit is heel erg goed.
Spieren: deze zijn met 5,4% omhoog gegaan.
Visceraal vet (rond de organen): van 11 naar 7 (deze wordt aanbevolen tussen de 1 en 9)
En zijn buikomvang is 14 centimeter afgenomen. Dit kost hem een nieuwe garderobe, hij is in totaal 3 kledingmaten naar beneden gegaan.
Maar dit is niet de enige verandering is zijn leven, Peter is ook in beweging gekomen.
En hoe! Ik hoorde laatst van iemand dat als je aan Peter vroeg of hij even mee ging een stukje wandelen, dan deed hij dat niet.
En nu? Hij heeft de 4-mijl van Emmen in een supertijd gelopen. En ondertussen heeft hij ook al een afstand van 12 kilometer gerend.
Kortom: een successtory van Peter.

EN ER IS WEER EEN STREEFGEWICHT BEREIKT DEZE WEEK

En er is weer een STREEFGEWICHT bereikt deze week.
10,3 kg eraf in 3 maanden tijd.
Heel erg goed voor iemand die niet zo heel veel hoefde af te vallen. Ze heeft dit resultaat bereikt door er helemaal voor te gaan, ze heeft zich goed aan mijn advies gehouden en is veel gaan wandelen.
En het resultaat mag er zijn: ze ziet er geweldig uit! (nog beter)
Haar ervaringsverhaal:
Na zelf een aantal diëten gevolgd te hebben, viel ik steeds weer in mijn oude gewoontes terug.
Het lukte mij gewoon niet zelf, ik had letterlijk en figuurlijk een stok achter de deur nodig. Toen heb ik ook maar besloten om naar Henriëtte te gaan.
Want ik had nl. een goed voorbeeld voor mij, mijn dochter was in plusmines in 1 jaar tijd 30 kilo afgevallen en ook begeleid door Henriëtte. Dat was dus TOP….
Dus ook maar een afspraak gemaakt . Mijn streven……. 10 kilo afvallen.
Ik had direct een goed gevoel bij het intake gesprek. De eerste weken had ik een weekschema dat vond ik zelf heel prettig .
Je wist dan precies wat je mocht eten en je hoeft beslist geen honger te lijden, ik kreeg zelfs meer dan wat ik anders at. Gezondere keuzes.
Momenteel weet ik zelf wat kan en niet kan. Het is heel goed te doen.
Ik ga elke dag een stevige wandeling maken van een aantal kilometers dat bevorderd het afvallen.
Nu zijn we drie maanden verder en ik heb mijn 10 kilo’s er af, zonder dat ik daar veel moeite mee had. Ik voel mij veel energieker en lekkerder . Nu nog proberen om op mijn gewicht te blijven maar dat gaat mij vast lukken samen met Henriëtte.
Ria.

26,5 KG AFGEVALLEN, JAN HEEFT ZIJN STREEFGEWICHT BEREIKT !!!

JAN HEEFT ZIJN STREEFGEWICHT BEREIKT !!!
26,5 Kilo is hij afgevallen.
BMI: 7,6 punt gedaald
Vetpercentage: 7,2% minder
Spiermassa: 3,7% meer geworden (altijd fijn)
Visceraal vet (rond de organen): 8 punten naar beneden (knap)
Buikomvang: 34,5 centimeter minder (dat is de moeite)
Jan is gestart in november 2014 en heeft al die tijd rond de 2500 calorieën gegeten en gedronken. Hij had niet echt tijd om te sporten maar is toen wel begonnen met fietsen naar het werk. En dat zijn mooi 2 vliegen in 1 klap. Beweging blijft bevorderlijk voor het afvallen.
Het werken in de 5-ploegen en het afvallen was niet altijd gemakkelijk, daar heeft hij echt wel even zijn weg in moeten vinden. Maar dat heeft hij goed gedaan.
Jan wil nog een paar kilootjes extra afvallen en is dan helemaal tevreden.
Gefeliciteerd Jan Posthuma met dit geweldig resultaat.

JE KENT HET WEL .....

Je kent het wel: graag willen afvallen maar er liever niet te veel voor willen doen, of beter gezegd, er niet teveel voor willen  laten.
Ik wilde  ook wel graag  wat kilo’s eraf maar zag een crash-dieet niet zitten, omdat het  er toch later  weer bij komt. Ook voor mij geen ingewikkelde recepten, maar gewoon normaal met het gezin mee kunnen eten.
Via een kennis die al veel was afgevallen met behulp van Henriette kwam ik bij haar terecht.
Bij het intake-gesprek werd er veel gevraagd over het eetpatroon dat ik destijds had en er werd mij ook gevraagd wat ik lekker vond en wat ik absoluut niet lustte.
Henriette vroeg of ik gemotiveerd was om af te vallen maar dat was ik eigenlijk niet.
Ik hadden me voorgenomen het een paar weken te proberen en het resultaat op de weegschaal af te wachten…
Vervolgens kreeg ik een persoonlijk eetschema, rekening houdend met het gewoon mee kunnen eten met de pot en lekkere tussendoortjes en regelmatig een glaasje wijn.
Daarnaast ging ik drie keer per week sporten  (zwemmen en wandelen).
Het ging  me goed  af.
Ik vond zelf dat ik veel  (soms voelde het wel eens als teveel) moest eten, maar Henriette geloofde in afvallen door volume-eten (veel eten).
Ik ben gedurende vier maanden ruim 10 kg afgevallen. Het ging niet supersnel, maar heel goed vol te houden door lekker eten en lekkere tussendoortjes.
En het voordeel van niet snel afvallen is dat ik na een paar weken vakantie met veel etentjes en  (calorierijke) tussendoortjes niet ben aangekomen !!
Voor mij is het dus bewezen dat je kunt afvallen met lekker eten en lekkere tussendoortjes zonder het gevoel te hebben een  (honger)dieet  te volgen en dat ingeval van een vakantie niet meteen de kilo’s er weer bij zitten.

Ook afvallen? U kunt contact opnemen via het contactformulier.
Of mij gewoon bellen 06 -18 38 90 28.

SUPER RESULTAAT

Vanavond  weer naar Henriëtte geweest met een Super resultaat... Ben nu  zo'n 5 maanden bezig en bijna 22 kilo lichter. 
Heb me nog nooit zo goed gevoeld met dit eetschema. Dieet kun je het eigenlijk niet noemen want ik mag nog genoeg eten en honger hoef je niet te hebben. Het is eigenlijk gewoon je eetpatroon veranderen en meer bewegen en dat bevalt me uitstekend. Je hoeft niet altijd  naar een sportschool want lopen doet al wonderen. Ik ga elke dag een stevige wandeling maken en dat helpt bij mij heel goed.
Ik ben er nog niet maar met de goede begeleiding en luisterend oor van Henriette gaat het me zeker lukken. Ik ben blij dat ik in januari de stap heb gezet om naar Henriëtte te gaan. Ik voel mij veel beter en heb weer veel energie en daar doen we het voor!!

AFVALLEN IS VEEL GEMAKKELIJKER DAN JE DENKT

Omdat ik de laatste tijd wel heel erg gegroeid was heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak met Henriette gemaakt. Van collega's had ik al gehoord dat de methode die zij volgt goed werkt. Eigenlijk vond ik mezelf niet eens zo heel veel te zwaar, maar ik schrok wel toen ik op haar weegschaal stond. Henriette maakte me goed duidelijk dat ik flink moest afvallen wilde ik weer een beetje gezond worden!
Ik zag er als een berg tegen op. Ik dacht dat ik honger moest lijden en ik had helemaal niet zo heel veel zin om te beginnen. Toen het eerste schema binnen kwam was ik de hele dag bezig met kijken wat ik wel en wat ik niet mocht! En dat viel reuze mee! Ik heb me er goed aan gehouden en na 1 week was ik dan ook al 2 kilo kwijt! Kijk dat geeft de burger moed. Dus vol goede moed aan de tweede week begonnen En ohh wat een domper Niks afgevallen!! maar Henriette pepte me op en ik heb toch doorgezet.
En om een lang verhaal kort te maken We zijn 2 maanden verder en ik ben 8!! kilo afgevallen. Eerlijk is eerlijk dat komt niet alleen omdat ik zo goed eet maar ik beweeg ook veel. Ik zwem elke dag en ik fiets ook veel. Ik ben nog niet helemaal op gewicht maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt! Inmiddels kijk ik eigenlijk niet meer op de schema's maar heb ik zelf geleerd hoe ik het beste kan eten. Het is ook helemaal niet moeilijk! Ik dacht  voordat ik begon dat ik honger moest lijden en dat is echt niet zo. Ik mag juist heel veel eten. Zelfs af en toe eens een schaaltje chips. Ik vind dan ook dat de methode die Henriette volgt geen dieet is maar een manier van leven.
Ik heb lang gewacht voordat ik de grote stap heb gezet maar ik wil tegen iedereen zeggen:
Afvallen is veel gemakkelijker dan je denkt!

JE VOELT JE ER NAMELIJK ZO'N BETER MENS VAN

Vandaag weer bij Henriëtte geweest.
Na drie weken het voedingsschema te volgen van haar, ben ik in eens een heel energieke meid geworden.
Het blijkt nu dat ik gewoon altijd verkeerd heb gegeten, dan vooral te weinig. Naast te weinig eten, dronk ik ook te weinig. Ik had dan ook veel hoofdpijn en was vaak moe.
Ontbijten vond ik nooit nodig, ik gunde mijzelf daar geen tijd voor en kon dat op mijn manier gewoon ook echt niet.
Nu heb ik in één keer het roer om gegooid, omdat ik me beter wilde gaan voelen en ook wel graag een aantal kilo af wil vallen.
Na drie dagen het schema te volgen kon ik mijn ontbijt al niet meer missen, ik heb 's ochtends zelfs gewoon honger en dorst!
De tussendoortjes had ik soms nog moeite mee om die ook te nuttigen. Maar met een kleine aanpassing, lukt me dat nu ook gewoon.
Ik ben dan ook erg blij dat ik de stap heb genomen om naar Henriëtte toe te gaan. Ik voel me nu namelijk stukken beter en ik ben ook al een aantal kilo en centimeters kwijt!
Dus ik ga gewoon lekker door met dit patroon en zal het iedereen aanbevelen. Je voelt je er namelijk zo'n beter mens van!
Cindy de Vries (23)​

HENRIËTTE BEDANKT!

De afspraak met Henriette stond al... 
Fors overgewicht was al jaren een feit, dat ik er iets aan moest doen ook...maar de grootste slag in mijn gezicht kwam, toen ik in het vliegtuig terug van vakantie uit Turkije, om een gordelverlenger moest vragen...
De uitslag van de weegschaal in de spreekkamer van Henriette was nog meer een eye opener...
123,8 kilogram,  morbide Obesitas. Ik heb het niet zo gezegd of laten merken maar het huilen stond me nader dan het lachen.
Gelukkig was het Henriette die positief bleef :)
Met haar goede hulp en begeleiding, haar eetschema's , haar variatie schema,  haar luisterend oor en haar goede tips, ben ik nu al een heel eind gekomen.
Ik hoef niets te laten, ik mag alles eten, het is een kwestie van goede keuzes maken en anders eten.
Ik ben mezelf er heel goed van bewust dat je het allemaal zelf moet doen, maar oh wat ben ik blij met haar....mijn knop is ingedrukt.
Inmiddels staat de weegschaal net onder de 111,7 kg.
Trots ben ik op mezelf, de leuke complimentjes komen, een kleding maatje kleiner.
Ik ben er nog lang niet, maar mijn subdoel is bijna bereikt.
En dan op naar een gewicht van 2 getallen!
​Henriette, bedankt!

MET DANK AAN HENRIËTTE

Ik had Henriëtte ’s advertenties al vaker gezien in de buurtkrant, maar na vele afvalpogingen besloot ik half mei toch maar contact te zoeken met Henriëtte.
Op onze eerste afspraak werd ik gewogen/ gemeten en moest ik vragen beantwoorden over mijn eet- en leefgewoontes. Ik weet nog dat Henriëtte toen tegen mij zei: “Ik kan je nu al vertellen dat je te weinig eet”. Dat verbaasde mij toen, omdat ik altijd dacht als je wilt afvallen moet je allereerst minder gaan eten.
Vervolgens werd afgesproken zo snel mogelijk te beginnen. Voor mij was dat 26 mei. Henriëtte stuurde mijn eerste eetschema per mail en mijn eerste reactie naar Henriëtte toe was “moet ik dat allemaal opeten?!”
26 mei begon ik met mijn eerste eetschema. Geen speciale ingrediënten, allemaal voedingsmiddelen die ik toch altijd al in huis had.  Voor mijn gevoel at ik echt teveel, maar de weegschaal zou het 2 juni (mijn eerste weegmoment) uitwijzen. Henriëtte vroeg hoe het gegaan was en ik zei dat het prima vol te houden was, ik at meer dan ik gewend was dus had niks te klagen. En wat was ik blij, 2,6 kg eraf in 1 week.  
Nu 11 weken later ben ik totaal 7,3 kg afgevallen, mijn taille is 5,5 cm smaller en mijn buik 6,5 cm.
Ik heb al een paar broeken kleiner moeten maken en kan me verheugen op een nieuwe garderobe. Nog een paar kilo en ik heb mijn subdoel al bereikt, uiteindelijk hoop ik ergens rond de 85 kg uit te komen. Het is nog steeds heel goed vol te houden en ik weet nu zeker dat het deze keer wel gaat lukken.
​Met dank aan Henriëtte.

MIJN ERVARINGSVERHAAL

Er werd mij gevraagd om iets op papier te zetten over het afvallen bij Henriette.
​
Mijn ervaringsverhaal:
Een collega was aan het afvallen en vertelde dat ze naar Henriette ging, dat ze gezond en genoeg at en ook nog afviel! Ik zag mezelf niet echt als dik, maar had recent een foto van mezelf gezien en had toen echt het gevoel dat het afgelopen moest zijn met het ge(vr)eet. Ik woog nb wel al 100 kg! En oh, wat zou ik graag weer naar een gewone kledingwinkel willen gaan om kleren te kopen! Het was een behoorlijke stap voor mij om naar Henriette te gaan, omdat ik iemand ben die het liefste alles zelf doet, maar ik wist dat ik dit niet alleen kon en een 'stok achter de deur ' nodig ben. Daarbij wilde ik ook geen dieet maar "gewoon" gezond eten. Ik vind het zelf heel erg belangrijk dat mijn kinderen zien dat ik normaal eet en dat ze geen verkeerd voorbeeld krijgen doordat ze hun moeder shakes of andere rare diëten zien doen.
Ik voelde me direct op mijn gemak bij Henriette, heb gezegd dat ik als gezin wil eten en wat onze eetgewoonten zijn. Het weekschema wat ik kreeg zag er goed uit en kreeg zin om aan de slag te gaan. Het is met ons gezin heel goed vol te houden. En natuurlijk zijn er moeilijke momenten, maar keuzes maken is voor mij nu veel makkelijker. Kies ik worst of vis?  Als ik dit nu eet moet dit straks wat minder etc. Het voelt voor mij in het algemeen niet zwaar, ik weet wat mijn valkuilen zijn en ik weet dat ik zelf de keuze heb. Niemand anders maakt keuzes, alleen ikzelf. Wat wil je? Afvallen of niet?  Natuurlijk voelt het soms anders en zijn de keuzes erg moeilijk, gelukkig zijn er dan dan de motiverende en coachende woorden van Henriette en natuurlijk de weegschaal  ;). Ik heb er inmiddels 20 kg af, mijn uiteindelijke doel heb ik bijgesteld, nog een paar kilo en hoop dan straks in 1 jaar 25 kg kwijt te zijn. Het doet me goed om deze kilo's kwijt te zijn, ik kan naar de gewone kledingwinkels, krijg complimenten en mijn gevoel van eigenwaarde is gestegen. Trots dat ik dit behaald heb en dat ik motiverend ben voor anderen vind ik ook iets om trots op te zijn. Ik merk dat de bewuste keuzes steeds meer normale keuzes worden en hierdoor mezelf niet verlies. Daarom weet ik ook dat ik dit gewicht blijf behouden. Ik zal zeker naar Henriette toe blijven gaan voor de motiverende woorden en de spreekwoordelijke 'stok achter de deur '.

SAMEN MET HENRIËTTE LUKT HET WEL

Oktober 2013 zat ik bij de huisarts met een veel te hoge bloeddruk. Natuurlijk wist ik wel dat ik veel te zwaar was, maar ik had er toch geen last van. Maar nu werd ik met de neus op de feiten gedrukt, de combinatie hoge bloeddruk en overgewicht gaat nu eenmaal niet zo goed samen. Ik had een verhoogde kans op hart- vaatziekten.
Dan maar proberen wat af te vallen, Obesimed tabletten gekocht, en inderdaad ik viel 6 kg af, maar om nu maanden die tabletten te slikken leek me ook niet gezond. En het draaide tenslotte om mijn gezondheid. Via een vriendin (die 17 kg af was gevallen) kreeg ik een visitekaartje van Henriette, gewichtsconsulente.
Eenmaal thuis heb ik direct een afspraak gemaakt, en 27 januari 2014 was mijn eerste afspraak. 
Mijn gewicht was toen 99,7 kg ( niet "slechts overgewicht", maar obesitas). Dat was wel even slikken, maar het motiveerde mij ook om er vol tegen aan te gaan. In het begin kreeg ik iedere week een schema mee, waar precies op stond waar ik me aan moest houden. Het voordeel was, dat je eigenlijk heel normaal moest eten, maar in het weekend ook rustig iets lekkers mocht nemen. Voor mij werkte dit perfect, het was heel duidelijk. Ook het wegen iedere week was voor toch wel een stok achter de deur (schijnbaar ben ik dit toch nodig). Na een maand was ik (toch wel vrij gemakkelijk) 5 kg afgevallen.
Inmiddels is het 16 juni 2014 en ben ik 16,9 kg af gevallen.
Natuurlijk heb ik het ook wel eens moeilijk, vooral met feestdagen of verjaardagen, maar dankzij de tips van Henriette lukt het wel. En gaat het toch eens mis, dan kan ik me toch weer herpakken en er weer met frisse moed tegenaan gaan. 
Mijn bloeddruk is weer goed (ik slik nog wel bloeddruktabletten, maar misschien dat ik die in de toekomst niet meer nodig ben). Tenslotte wilde ik afvallen voor mijn gezondheid, maar dat ik nu niet meer bij de grote maten kleding hoef te kijken, vind ik stiekem toch ook wel prettig.
Ik ben veel bewuster (gezonder) gaan eten. En ik voel me fit.
Ik moet nog een dikke 7 kg afvallen, maar samen met Henriette lukt me dit wel.
​Groetjes Ria.

LUISTEREN EN BETROKKEN

Ik ben al vanaf mijn zestiende bezig met afvallen en aankomen, al van alles geprobeerd maar zoals vele anderen ben ik door de jaren heen alleen maar zwaarder geworden door alle diëten met alle gevolgen van dien.
Vanaf de eerste week dat ik door Henriëtte wordt begeleid, lijkt hier verandering in te komen.
Doordat ik enigszins nog lichamelijk beperkt ben, kan ik helaas niet zo veel aan beweging doen en gaan de kilo’s bij mij wat minder snel eraf. Toch ben ik wel al een aardig gewicht kwijt en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de begeleiding van Henriëtte.
Henriëtte is voor mij dan ook een hele goede coach die weet mensen te motiveren. Zij bezit een natuurlijk gave om goed naar een ander te luisteren en is ook heel betrokken. Met andere woorden: een toppertje!
​Fernanda.

HARMA VERTELD....

Hallo allemaal  ik ben Harma 49 jaar en heb eigenlijk mijn hele (volwassen) leven al een strijd gehad met gewicht, en eten en drinken op mijn 20e begon ik met een brooddieet en van een brooddieet naar een dieet ( dat volgens de papieren) van de hartstichting kwam. Daarna met tussenpauzes Sonja Bakker, Dr Frank en shakes geprobeerd. Ik moet zeggen dat op zich elk dieet wel even effect heeft maar ik ging altijd   na verloop van tijd weer ( gewoon) eten en dan zaten de kilo’s er toch zo weer op en erger nog 2x zo veel. Dus op een gegeven moment had ik zoiets van: “ik doe nooit een dieet weer”.
Maar mijn gewicht was veel te hoog geworden en omdat ik in de gezondheidszorg werk, weet ik goed wat de gevaren hiervan kunnen zijn.
Toch kon ik op één of andere manier niet de knop omkrijgen.
Totdat ik het verhaal van de grote metamorfose las in het compas krantje ( heel raar want ik lees het krantje eigenlijk nooit). Ik was vorig jaar al begonnen met het loop programma van Evy en dit was de 1e weken niet te doen 1 minuutje rennen en 1 minuutje wandelen, weken heb ik het gedaan tot ik ineens merkte hé het gaat gemakkelijker.
Dus het verhaal van de metamorfose leek voor mij geschreven want het ging over afvallen op een verantwoorde manier doormiddel van anders gaan denken over wat en hoe je eet. Daarnaast beweging doormiddel van een loopgroep en hardloop clinics helemaal zo als ik het prettig vind .
Dus 3 dagen over nagedacht, er thuis met mijn man over gepraat en de stoute schoenen aangetrokken om een afspraak te maken. Met Henriette Kwant . Vanaf de eerste ontmoeting voelt het goed bij Henriette ze laat je helemaal in je waarde leeft mee en geeft ondertussen gedurende het gesprek een aantal heel handige tips hoe je met je eigen gedrag en met je eetpatroon aan de slag kunt gaan.
Het moment was daar er moest gemeten en gewogen worden
De weegschaal gaf 125,9 kg  aan met een bmi van  42,6 dus echt in de gevaren zone
Op 27 mei ben ik begonnen met een nieuwe levensstijl ik heb een aantal weken eetschema’s gekregen die helemaal op mij zijn berekend. Ik heb nu  op dit moment ( je gelooft het niet een lijst waar ik 2200 calorieën mag eten en ik val af, en heb totaal geen dieet of honger gevoel. Ik loop regelmatig  met de hond lange stukken en probeer een aantal keren per week ook mijn  hardloop programma bij te houden. Waar ik overigens sinds vorige week weer helemaal overnieuw mee ben begonnen en het loopt heerlijk nu .
Ik ben nu dus met de 6e week bezig vandaag wordt er weer gewogen en gemeten het resultaat is : 118,1 kg (7,8 kg totaal) en de bmi is 39,9.
Ik heb met Henriette afgesproken om met subdoelen te werken ik wil terug naar 80  kilo maar dat is een hele stap in één keer dus hebben we als 1e sub doel 110 kilo afgesproken  vorige week zat ik op 10 % van het totaal dat ik wilde afvallen, en ik moet zeggen het gaat lekker.
​Ik hou jullie op de hoogte, groetjes Harma​

IK GEEF ZELF MENSEN DIE WILLEN AFVALLEN ADVIES OM NAAR HAAR TOE TE GAAN

Ik ben in contact gekomen met Henriëtte door mijn schoonzus .
Vaak had ik er met haar over dat ik wel wat kilo’s kwijt zou willen om wat lekkerder in mijn vel te zitten.
Mijn schoonzus was al een tijdje bezig en vertelde hoe de aanpak van Henriëtte was en dat sprak me wel aan, en ik heb het nummer van haar gekregen.
In het begin was het voor mij een beetje onwennig, omdat ik geen overgewicht had, maar meer voor mijzelf een paar kilo’s kwijt wilde om dan zelfverzekerder in bikini te kunnen lopen.

Bij Henriëtte kwam ik er achter dat ik te weinig at en op verkeerde tijden.
Ik woon zelf nog thuis en mijn moeder hielp me door de weekmenu’s klaar te maken.
Ik was dan ook heel blij met de steun die ik thuis kreeg en van familie.

Ik vind dat Henriëtte een hele goede en gezonde manier van afvallen heeft
en ze geeft ook mentaal goede adviezen.

Ik ben zeer tevreden over Henriëtte en ik geef zelf mensen die willen afvallen advies om naar haar toe te gaan.

DIT WAS ME NIET ALLEEN GELUKT

In december heb ik na veel jojoën besloten om met behulp van gewichtsconsulent af te vallen. Via internet kwam ik bij Henriëtte terecht. In december ben ik langs geweest voor een informatie gesprek. Ik werd hartelijk ontvangen en het voelde gelijk vertrouwd, na het informatie gesprek gelijk een afspraak gemaakt voor januari. 
Doordat ik coeliakie heb mag ik niet alles eten. Ik had zelf een lijst met producten die ik wel mag eten. Henriëtte heeft een eetschema gemaakt voor mij. Ik heb geen enkele keer honger gehad. Dus ook geen eetbuien meer die ik voorheen wel eens had als ik te weinig eet. Na een aantal weken ben ik van de eetschema's afgestapt en ben ik zelf mijn eetschema per dag gaan bijhouden. Elke week ging ik naar de praktijk voor meten en wegen en een stukje coaching.  
Het is nu juni en ik ben dik 12 kg afgevallen en bijna op mijn streefgewicht. Dit was me niet alleen gelukt. 
​Claudia.

EEN ENTHOUSIASTE AFVALLER

Na lang zelf te hebben geprobeerd om kilo's kwijt te raken wat maar niet lukte, heb ik besloten om hier hulp bij te zoeken.
In het Compaskrantje had ik de advertentie van Henriëtte al een paar keer gelezen en haar site bekeken.
Een mailtje gestuurd dat ik graag wilde afvallen.
Eind nov 2012 ben ik voor het eerst langs geweest en hebben we van alles besproken, werd ik gewogen en werd alles gemeten.
Ik heb toen mijn streefdoel gemaakt.
 
Wekelijks krijg ik een eetschema waar precies in staat wat ik op een dag kan eten.
Het is erg lekker, afwisselend en gezond.
En het is erg goed vol te houden.
Het is best veel wat je per dag eet, met zelfs ‘s avonds nog een koekje en in het weekend ook iets lekkers.
Het hele gezin doet met mij mee en iedereen probeert de nieuwe recepten die ik van Henriëtte krijg.
 
In de winkel is het ook een sport geworden om dingen te vinden waar zo min mogelijk koolhydraten in zitten.
Ik ben erg enthousiast bezig en het gaat ook erg goed.
Het weegmoment is altijd weer spannend, wat is er weer af deze week.
Henriëtte begeleid mij goed, ze luistert naar mijn verhaal, leeft ook echt met me mee en is ook blij voor mij als er weer wat af is.
In totaal ben ik alweer 7,1 kg kwijt en dat in een paar weken tijd, ik ben er nog niet, maar heb helemaal het vertrouwen dat,
dat wel goed gaat komen.
Een enthousiaste afvalster!

TE DIK EN TE VET

Ik ben 66 jaar, en te dik en te vet. Bloeddruk te hoog en met de cholesterol was het ook al niet goed, al met al niet erg gezond dus. Hoe dan ook, ik moest er iets aan doen dat was me inmiddels wel duidelijk, maar wat! Nou, minder gaan eten was geen optie, en volgens Henriëtte was dat ook niet nodig, anders eten wel, maar zeker niet minder. Zij heeft voor mij een voedingsschema opgesteld, en geloof het of niet maar na 3 maanden is bloeddruk en cholesterol weer zo als het moet zijn, en ben ik 12,5 kg afgevallen. Nog 7,5 kg te gaan en ik ben weer waar ik wil zijn, dank zij Henriëtte. Henriëtte je bent geweldig!
​L. te E.

IK KAN ELKE WEEK NIET WACHTEN OM OP DE WEEGSCHAAL TE GAAN

Een aantal weken geleden begonnen bij Henriëtte om wat kilo`s kwijt te raken en me zo beter in mijn kleren te voelen!
En dat is gelukt!
De schema`s bevatten naast de heerlijke recepten en gezonde dingen, ook af en toe wat lekkers in het weekend. En dat maakt dat het goed vol te houden is.
Het snaaien wat ik eerder deed, kan ik nu prima laten door het regelmatige eten volgens de schema`s!
Elke week hebben we prettige gesprekken hoe het is gegaan.
Het volgen van de schema`s valt me heel erg mee. Ook doordat er in het weekend wat lekkers op staat, wat toch een beetje bij het weekend hoort.
Ik kan elke week niet wachten om bij Henriëtte op de weegschaal te gaan!
Babet.

HET VOLGEN VAN DE EETSCHEMA’S VALT MIJ 100% MEE!

Na een prettig kennismakingsgesprek ben ik samen met mijn buurvrouw gestart om verantwoord af te vallen met behulp van de eet schema’s en adviezen van Henriette. Paar dagen later volgde er een intakegesprek, toen werd ik gewogen, gemeten en werd mijn BMI en vet percentage berekend. Tijdens dit gesprek gaf ik mijn streefgewicht aan, en werd er besproken welk gewicht gezond en passend bij mij is.
Tijdens de begeleidingsgesprekken evalueren wij hoe de afgelopen periode is gegaan, worden alle metingen weer verricht… altijd weer spannend. Vervolgens bespreken wij de aankomende periode.
Zelf vind ik het erg prettig bij Henriette ze luistert goed naar je, neemt de tijd en geeft adviezen en tips.
De schema’s die Henriette maakt sluiten aan op mijn leefstijl, wat je aangeeft tijdens het gesprek zie je terug in je schema; zoals momenten dat je niet uitgebreid kan koken door drukte, feestjes, vakantie, wat je wel of niet graag eet, etc.
Het volgen van de eetschema’s valt mij 100% mee! Het is goed vol te houden doordat je gevarieerd en met regelmaat eet. Zelf ben Ik zeer tevreden met de positieve begeleiding van Henriette en met het resultaat wat ik tot nu toe heb bereikt, en voel me hier ook beter door!
(Gelukkig heb ik nog geen rondjes om haar huis moeten rennen)
​Anouk.

IK BEN VERANTWOORD GAAN AFVALLEN

Via via ben ik in contact gekomen met Henriëtte. Ik wilde graag 5 kilo afvallen, maar wel op een gezonde manier. Eerst heb ik een dagboek bijgehouden van mijn eetpatroon, 2 dagen door de weeks en 2 dagen in het weekend, deze heb ik haar gemaild. 
Daarna ben ik voor een intake gesprek bij Henriette geweest, we hebben doorgenomen wat ik wel en niet graag eet en wat haalbaar is ivm werk en mijn gezinsituatie. Tijdens deze intake ben ik ook direkt gewogen en is mijn taile het BMI en vetpercentage gemeten. We hebben afgesproken de eerst volgende maandag te beginnen met het weekmenu die Henriette gaat maken. Iedere week ziet het menu er erg goed en gevarieerd uit met heerlijke recepten en maaltijden. Mijn ervaring is lekker, gevarieerd en genoeg eten en dan ook nog afvallen.
Het resultaat is iedere week 3 tot 5 ons afvallen dit klinkt niet veel misschien, maar dit langzame afvallen betekend wel dat de kilos er niet gemakkelijk weer bij op zitten en dat is de bedoeling toch ook. Iedere maandag ging ik naar Henriette heen om te wegen en meten, dit was voor mij een extra stimulance om in de weekenden me er goed aan te houden.
Ik vind dat Henriette mij goede begeleiding heeft gegeven, door duidelijke menu’s te maken die niet moeilijk waren door allerlei bijzondere produkten aan te schaffen. Wat ik ook belangrijk vond was dat mijn gezin gewoon met de warme maaltijd mee konden eten en ik niet appart hoefde te koken. We bespraken iedere week hoe het gegaan was en of er nog knelpunten waren en hoe die konden worden opgelost. Kortom ik ben blij dat ik via Henriette verantwoord ben gaan afvallen en het resultaat is super!!
​Ester

IK WAS MIJN OVERGEWICHT EN EETGEWOONTEN AL HELEMAAL ZAT.

Ik was mijn overgewicht en eetgewoonten al helemaal zat. Toevallig kwam ik toen in aanraking met Henriëtte en zij heeft mij uitgelegd hoe zij te werk gaat. Dat sprak mij erg aan en we hebben een afspraak gemaakt voor het intakegesprek.  Zij maakt elke week een eetschema voor mij die op mij afgestemd is. Het is zeer goed vol te houden, ik krijg genoeg te eten. Het is gevarieerd en heel erg gezond, toch mag ik in het weekend ook wel lekkere dingen. Ondertussen heb ik mijn streefgewicht bereikt, ik ben 9,6 kilo afgevallen. Ik heb haar al getrakteerd op een kwarkgebakje. Henriëtte helpt mij nu nog om op gewicht te blijven. Ondertussen heb ik zelf ook veel geleerd over voeding en ik weet nu wat ik het beste wel en niet kan eten.
​​Jakko