Werkwijze

Je hebt besloten om bij mij te gaan beginnen. Hoe gaat het nu verder?
Nadat we een datum hebben gepland voor het intakegesprek, stuur ik eerst een voedingsanamnese (vragenlijst) via de mail die jij mag gaan invullen. Je mag het digitaal invullen, maar ook met de pen.
Hierna volgt het intakegesprek waar ik deze anamnese even met jou doorneem. Ook stel ik veel vragen om je beter te leren kennen, gaan wegen op de weegschaal en meten we de buikomvang met een centimeterband. Verder bespreken we wat jouw doelstellingen zijn, gaan we een datum prikken waarop je daadwerkelijk gaat starten en maken we een afspraak voor het 1e consult. Je krijgt van mij een mapje mee met informatie dat jij naast jouw voedingsadvies gebruikt.
Nu ik alle benodigde gegevens over jou binnen heb, ga ik het behandelplan opstellen. Ik begin met het berekenen van jouw energieniveau en hierbij maak ik gebruik van factoren als leeftijd, lengte, gewicht, geslacht en het bewegingsniveau. Het getal wat hier uit komt is de energie (kilocalorieën) wat jij op dit moment nodig hebt. Wil jij bijvoorbeeld afvallen, dan haal ik dit getal naar beneden.
Naast deze berekening gebruik ik ook mijn eigen inzicht en ervaring om de juiste kilocalorieën voor jou te bepalen. Het kan namelijk soms verstandig zijn om van de berekening af te wijken.

Na het bepalen van het energieniveau kan ik het voedingsadvies gaan uitwerken. Hier pak ik het door jou ingevulde voedingsadvies bij, zodat ik rekening kan houden met jouw eigen gewoonten. Alles wat je al goed deed, hoeven we niet te veranderen. Wat ik wel kan veranderen zijn bijvoorbeeld de hoeveelheden, meer variatie erin brengen en meer eetmomenten toevoegen. Misschien mag het bijvoorbeeld wel wat gezonder, omdat je te weinig vezels, vitaminen of mineralen binnenkrijgt. Of misschien krijg je wel te veel ongezonde, verzadigde vetten en snelle koolhydraten (suikers) binnen en ga ik dat aanpassen.

Het op maat gemaakte voedingsadvies mail ik jou en jij kijkt dan alles even door. Zijn er vragen of opmerkingen, dan reageer je gelijk even. Verder stuur ik allerlei recepten (die bij jou passen) mee als je dat leuk vindt. Jij hebt nu alles in huis en gaat beginnen op de dag die wij hebben afgesproken.

BMI meten

BMI meter
Met de uitkomst van de BMI meter kunt u zien of u een gezond gewicht hebt.
Wel dient er rekening mee gehouden te worden, dat de BMI-meter geen onderscheid maakt hoe de bouw van iemand is. Een gespierd persoon bijvoorbeeld, heeft een hoger gewicht, maar kan ook een gezond gewicht hebben met een lage vetpercentage.

  • 18,5 en lager > Ondergewicht
  • 18,5 - 25 > Gezond gewicht
  • 25 - 30 > Overgewicht
  • 30 - 40 > Obesitas
  • 40 en hoger > Morbide obesitas 
Geef uw gewicht op in kg en uw lengte in cm. Klik daarna op de knop Uitkomst.
Uw gewicht (kg)
Uw lengte (cm)
Uw BMI
Beschrijving