Groepsbegeleiding

In groepsverband afvallen en/of levensstijl veranderen. 

Allemaal hetzelfde doel voor ogen: gezond afvallen en/of levensstijl veranderen. Samen hiermee bezig zijn maakt het gemakkelijker en leuker. Leuk om b.v. samen met je buurvrouw, vriendin, dochter, moeder, partner of collega te doen. Dat kan nog weer een extra stimulans geven. Voor de sociale contacten is het zeker prettig om in groepsverband met je levensstijl bezig te gaan. 

Hoe gaat het programma afvallen en bewegen bij gewichtsconsulente Henriëtte Kwant precies te werk? We starten eerst met een 1 op 1 intakegesprek. Hier wordt een afspraak voor gepland, je vult van te voren een vragenlijst in en na het gesprek stel ik het behandelplan op en werk een voedingsadvies op maat uit. Je start op de afgesproken datum en komt dan de eerste keer weer terug in de groep.

We beginnen dan met een voorstelrondje, en dit zal echt op een ongedwongen manier gaan, je mag dit helemaal op je eigen manier doen en wees vooral jezelf. In het begin zal er vooral door mij evaluerende vragen gesteld worden, maar ook de deelnemers mogen natuurlijk vragen stellen of ervaringen delen. Dit onderdeel is juist zo fijn om samen te doen, hier kun je veel steun aan elkaar hebben.

We komen elke week samen, dit kan op een avond of overdag (dit wordt nog bepaald), en we gaan natijd met elkaar een wandeling maken. Lukt dit wandelen voor jou niet, dan laat je dit onderdeel achterwege. Andere vormen van beweging kan natuurlijk ook, misschien is het leuk om een keer te gaan fietsen. Alles is mogelijk. Elke week gaan we wegen en meten, en dit vindt plaats in een andere ruimte, zodat je niet álles hoeft te delen met de groep.

Afhankelijk van de aantal deelnemers, zullen de bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten duren, het wandelen komt hier nog overheen. Ikzelf zal ook proberen met regelmaat mee te wandelen. Jullie krijgen koffie en/of thee, en er staat fruitwater klaar. 1 keer per jaar gaan we gezond barbecueën (hier wordt wel een eigen bijdrage voor gevraagd). En misschien zijn er nog wel meer leuke ideeën die we samen kunnen gaan doen, zoals gezond koken, een supermarkttour doen, enzovoort.

Momenteel is er een groep actief op de maandagochtend vanaf 9.30 tot 11.00 uur. 

De eenmalige kosten voor het intakegesprek inclusief mapje, recepten, overige informatie + het op maat uitgewerkte voedingsadvies, zijn € 50,- Hierna betaal je € 30,- per maand welke ik in het begin van de maand in rekening breng. Dus geen korte periode maar continue begeleiding, aan de andere kant, je zit ook niet een lange periode ergens aan vast.

Ook cliënten die al bij mij komen, fysiek of online, kunnen zich aansluiten bij deze groep(en). Zij kunnen het intakegesprek overslaan.

Wil jij je ook aansluiten bij 1 van de groepen? Neem dan contact met mij op.